Politika piškotkov

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV

Spoštovani obiskovalec spletne strani nikastinyhouse.si


Naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Omogočajo delovanje spletne strani ter z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje shranijo vaše izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani. Uporabljeni piškotki nam omogočajo beležiti katere informacije so za vas pomembne ter izvajanje usmerjenega trženja. 

Prosimo, da se ob obisku naše spletne strani seznanite s to politiko piškotkov. Za vsa vprašanja v zvezi z njo nas lahko kontaktirate na elektronski naslov info@nikastinyhouse.com.

Z uporabo spletne strani https://nikastinyhouse.si soglašate, da upravljevec Spletna prodaja Miha Stegel s.p., Ulica IX. korpusa 9, 6330 Piran, uporablja piškotke v skladu s to politiko ter Politiko zasebnosti.

1. SPLOŠNO O PIŠKOTKIH

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik ali drugo napravo s katero dostopate do spletne strani. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo ali omogočijo usmerjeno trženje. 

Obstajata dve glavni skupini piškotkov z vidika trajanja; piškotki posamezne seje in trajni piškotki:

  • Piškotki posamezne seje se izbrišejo iz vaše naprave takoj, ko zaprete vaš brskalnik.
  • Trajni piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete ali jim ne poteče veljavnost.

2. PIŠKOTKI NA NIKASTINYHOUSE.SI

  • Nujni piškotki

Nujni piškotki omogočajo normalno delovanje spletnega mesta in njegovij osnovnih funkcionalnosti. Brez namestitve tovrstnih piškotkov vam nemotenega dostopa do spletnega mesta ne moremo omogočiti. 

Ob obisku spletne strani se bodo nujni piškotki samodejno namestili, saj brez njih ni mogoče zagotavljati pravilnega delovanja spletne strani ter spletne trgovine in njenih funkcionalnosti. V kolikor želi obiskovalec uporabljati spletno stran, se s tem strinja z namestitvijo nujnih piškotkov, te nastavitve pa ni moč spreminjati. Upravljavec teh podatkov je Spletna prodaja Miha Stegel s.p.. Podatki, zbrani z nujnimi piškotki, se ne posredujejo tretjim osebam. 

 

Ime piškotka:

Namen:

Trajanje:

CookieConsent

Podatek, ali je bila pasica z obvestilom o piškotkih sprejeta.

1 leto

WP_DATA_USER_1

Ta piškotek preveri, ali brskalnik podpira piškotke.

1 leto

WP_DATA_USER_1

S pomočjo tega piškotka uporabniku pokažemo ustrezno verzijo strani glede na velikost zaslona.

1 leto

machine_identifier

Piškotek, ki med seboj (anonimno) ločuje posamezne uporabnike strani.

1 leto

private_machine_identifier

Podatek za identifikacijo brskalnika v spletni trgovini.

1 leto

 

  1. Analitični piškotki

 

Analitični piškotki nam omogočajo raziskovanje vaše uporabe naših spletnih mest oziroma omogočajo sledenje vašim aktivnostim na spletu. Za spremljanje statistike in optimizacijo spletne strani nikastinyhouse.si uporablja analitično programsko orodje Google Analytics podjetja Google LLC, Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Orodje omogoča piškotke za namen pridobivanja informacij o tem kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto (število obiskov in prikazanih strani, geografska lokacija uporabnika, tip naprave, čas obiska, trajanje obiska, zaporedje obiskanih strani, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, težave pri navigaciji ipd.). Statistika pa nam omogoča boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran in kako lahko njihovo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo z vsebino in funkcijami. 

 

Storitve Google Analytics uporabljamo samo za statistični namen, razen če je bilo podano ločeno soglasje za dodatne oglaševalske piškotke. Piškotki, ki jih namesti storitev Google Analytics za meritve, so lastni piškotki upravljavca Spletna prodaja Miha Stegel s.p., Google pa nastopa v vlogi obdelovalca. Z vidika Google Analytics so vrednosti piškotkov posameznikov, na katere se nanašajo podatki, različne za vsako stranko (tj. ne obstaja noben ID piškotka storitve Google Analytics, ki bi se uporabljal na vseh straneh, ki uporabljajo storitev Google Analytics). Informacije o uporabi spletne strani, ki jih zbere piškotek, se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se na njem shranijo. Pri tem pa so IP naslovi obiskovalcev na spletni strani, ki so pridobljeni preko teh piškotkov, samodejno anonimizirani. Več podatkov o t.i. IP-maskiranju lahko pridobite na povezavi.

 

Ti piškotki se bodo na vašo napravo naloži samo v primeru podanega soglasja, v vsakem trenutku pa soglasje lahko prekličete na način, opisan v zadnjem razdelku te politike. 

 

Ime piškotka:

Namen:

Trajanje:

_gid

Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

24 ur

_gat

Uravnava število poslanih zahtevkov Google Analytics, ne vsebuje informacij o uporabniku.

čas seje

_ga

Statistika ogledov spletne strani – piškotek služi za anonimizirano spremljanje in razlikovanje uporabnikov. 

2 leti3. Oglaševalski piškotki:

To so piškotki, ki omogočajo usmerjeno oglaševanje, omejevanje ponavljanja oglasov ali merjenje učinkovitosti oglaševalskih akcij, spremljanje konverzij uporabnikov ipd. Upravljavec uporablja storitve Google LLC in Meta Platforms, Inc. (Facebook). Tovrstni piškotki zbirajo informacije, preko katerih je mogoče identificirati uporabnika ter omogočajo sledenje vašim aktivnostim na spletu. Podatki, ki se obdelujejo so IP naslov, podatki o spletni strani, do katere dostopate, podatki o vaši napravi, lokacijski podatki ter podatki o nakupu v spletni trgovini. Podatki se obdelujejo izven EU. 

Za namestitev teh piškotkov se zahteva privolitev, ki jo lahko sami kadar koli prekličete po postopku, ki je opisan v spodnjem razdelku.

Ime piškotka:

Namen:

Trajanje:

Upravljavec

_gat_gtag_UA_120789091_1

Nastavi Google za razlikovanje uporabnikov.

1 min

Google

_fbp

Ta piškotek nastavi Facebook za prikazovanje oglasov na Facebooku ali na digitalni platformi, ki jo poganja oglaševanje Facebook, po obisku spletnega mesta.

3 mesece

Facebook

4. UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI

Namestitev nujnih piškotkov se izvede samodejno in z njimi uporabnik ne more upravljati. Namestitev analitičnih piškotkov in oglaševalskih piškotkov na uporabnikovo napravo pa se izvede na podlagi podanega soglasja za njihovo namestitev. Soglasje se poda na pasici, ki se prikaže ob vstopu na spletno stran. V kolikor soglasja uporabnik ne poda se pridobljene informacije o obisku ne shranijo. Uporabnik lahko te piškotke tudi naknadno poljubno onemogoči ali namesti na pasici, ki se prikazuje v nogi spletne strani.

 

Prav tako lahko piškotke onemogočite z nastavitvami spletnega brskalnika, ki ga uporabljate.  Delovanje spletnega brskalnika lahko prilagodite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. 

 

Verzija 1.1., december 2021